همواره نام و یاد حسین علیزاده حتی در اوج دلتنگی برایم نویدبخش شور و امید بوده است. نهتنها برای من، بلکه برای سنت موسیقایی نیز نام وی نویدبخش شور و امید است. اگرچه آثار وی خود زبانی بس گویاست، فارغ از هرگونه نیاز به نگارش مطلبی، اما نگارش این سطور شاید بیش از هرچیز بهانهای باشد برای شکستن روزه و در عین حال ادای دینی به او که سرشار است از شور و نشاط و محبت و صفا...
کلنل علینقی وزیری : نوازنده تار کلنل وزیری فرزند موسی ،افسر قزاق ، در نهم مهر ماه سال 1265 خورشیدی درتهران چشم به جهان گشود در پانزده سالگی نزد دایی خود حسینعلی خان ، به فرا گرفتن تار پرداخت و به توصیه او ، نواختن ویولون را هم آغاز کرد .و مدتی هم نزد درویش خان به تعلیم گرفتن تار مشغول شد و از شاگردان ممتاز آقا حسینقلی و درویش خان گشت وزیری پس از چندی نزد یاور آقا خان یا یاور آقا خان که سرپرست موزیک نظام بود مقامات موسیقی و " نت " خوانی را یاد گرفت و همین آشنایی با " نت " بود که او رابرای شناخت موسیقی اروپایی روانه دیار فرنگ کرد و مدت سه سال در پاریس و دو سال در آلمان ، " علم هماهنگی " یا " هارمونی " و اصول دیگر موسیقی غرب و خط " نت " را آموخت و با این نوشته ها و اندوخته های گرانبها به وطنش ایران بازگشت و برای روشن کردن چراغ خاموش و از کار افتاده موسیقی ایران ...
گروه موسیقی اشراق که بحق میتوان این گروه را یکی از موفق ترین گروههای موسیقی استانی در سطح کشور معرفی نمود کنسرت خود را در شهرستان زنجان آغاز نموده است .
از موفق ترین فعالیتهای این گروه اثریست با نام « ظهور » باخوانندگی مرحوم ایرج بسطامی (آخرین اثر این مرحوم ) که میتواند این گروه را بر اکثر گروههای موسیقی شهرستانی برتری بخشد . حضور درجشنواره های موسیقی و دریافت جوایز متعدد نیز این گروه را نسبت به دیگران متمایز میسازد.
حضور موفق این گروه در شبهای موسیقی شهرستانها در شهریور ماه 1386 - اجرای زیبای این گروه در کرمان و در یادبود مرحوم بسطامی و برنامه های متعدد دیگر نمونه هایی از فعالیتهای این گروه است .
از نکات جالب در این کنسرت حضور " پویا محمدی " فرزند اصغر محمدی نوجوان نوازنده سنتور است که از هم اکنون میتوان آینده بسیار درخشان برای وی متصور گشت . نوجوانی که تحسین بزرگانی چون پرویز مشکاتیان را نیز برانگیخته است .
امید است گروه موسیقی اشراق که پس از گذشت حدود 10 سال کنسرتی متفاوت را در شهر خود برگزار خواهد نمود بتواند همانند همیشه و با رهبری موسیقیدانی ارزشمند چون « اصغر محمدی » و نوازندگان چیره دستشان مردم و همشهریانشان را خوشحال و سرمست نمایند .
محمد جواد صحافی
مهر 1387
برای بزرگنمایی بر روی تصاویر کلیک کنید
نگاهی به زندگی و آثار استاد حسین دهلوی
غریبی از شهر آشنایی
سال ها پیش، زمانی که دنبال منابعی برای آموزش ملودی های کودکان برای هنرجویان خردسال موسیقی ایرانی بودم، به کتابی دست یافتم که بیش از هرچیز نام مولف و گردآورنده آن موجب تعجبم شد. حسین دهلوی مجموعه یی با عنوان «نغمه های کودک» را با اشعار محمدتقی کهنمویی تهیه و تدوین کرده بود که به زعم من پس از گذشت بیش از سی سال از چاپ آن هنوز هم می تواند یکی از منابع مهم در زمینه موسیقی کودک باشد. پیش از این حسین دهلوی را به عنوان استاد موسیقی ملی ایران می شناختم و اکنون وجه دیگری از فعالیت های هنری او برایم نمایان می شد.
حسین دهلوی متولد هفتم مهر 1306 در تهران است. آموزش موسیقی را در پنج سالگی نزد پدرش معزالدین دهلوی که از شاگردان شهنازی بود آغاز کرد. اما این فراگیری به جهت سخت بودن روش آموزش در این سن و سال نیمه تمام ماند تا زمانی که مادر با مشاهده علاقه فرزند، در 9 سالگی مجدداً شروع آموزش نزد پدر را پیشنهاد کرد و بدین ترتیب بود که او دوره اول ویولن را نزد پدر فراگرفت و سپس دوره دوم (ردیف راست کوک) را نزد ابوالحسن صبا گذرانید و وارد هنرستان موسیقی شد و از آن پس به فراگیری علمی موسیقی گرایش پیدا کرد
ادامه مطلب را بخوانید ...