تافل چیست؟
تافل مخفف عبارت زیر میباشد
Test Of English as a Foreign Language
«آزمون انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی»
هر سال در سطح جهان و از بین 180 کشور مختلف حدود یک میلیون نفر در امتحان تافل ثبت نام میکنند.
از بین این تعداد، ممکن است بسیاری از آنها نتوانند در این امتحان موفق شوند و دلیل این امر آشنایی ناکافی آنها در خصوص مطالب کلیدی زبان انگلیسی و سیستم آزمون تافل است.
سؤالات زیر معمولاً درباره تافل مطرح میباشد:
احتمالا تعاریف زیادی برای وب سایت وجود دارد. یکی از این تعریف ها که در www.dictionary.com موجود است می گوید:
مجموعه ای از تعدادی صفحات وب متصل به هم، اغلب شامل یک صفحه اصلی - home page - که معمولا روی یک سرور قرار دارند و به عنوان مجموعه ای از اطلاعات توسط یک فرد، گروه یا سازمان تهیه و نگهداری می شود.
یک وب سایت معمولا شامل تعداد زیادی فایل است که در تعدادی پرونده مرتب شده اند، به همان صورت که شما فایل هایتان را در پرونده ها مختلفی روی کامپیوترتان مرتب می کنید. صفحه اصلی یک سایت معمولا index.htm یا index.html یا default.html نام دارد. وقتی که یک آدرس وب (یا اسم دامنه) را در مرور گرتان تایپ می کنید (مثلا www.farnood.com)، برنامه مرورگر به سراغ اکانت میزبانی ای می رود که این اسم دامنه به آن اشاره می کند، و به دنبال یکی از این فایل های اصلی می گردد. فرضا اگر فایلی به نام index.html را در آن وب سایت پیدا کند، این فایل( یا صفحه) را به صورت خودکار در مرور گر شما نمایش خواهد داد.
فایل index.html معمولا ترکیبی از متن و تصویر است که طراح وب سایت بر اساس جذابیت بصری چیدمان آن ها را مشخص می کند. متن مورد نظر در خود صفحه وب موجود است، در حالی که به تصاویر، به عنوان فایل هایی مستقل ارجاع داده می شود. فایل های تصویری ممکن است در وب سایت خودتان ذخیره شده باشند (در اکانت میز بانی تان: در کنار بقیه صفحات وب و فایل ها، یا آن چنان که معمول است، در یک پرونده مجزا به نام images )، یا ممکن است جای دیگری در اینترنت باشند. بعضی از نوشته ها و تصاویر یک صفحه می توانند به صفحات دیگر لینک شده باشند(یعنی می توانید روی آن ها کلیک کنید و به یک صفحه دیگر بروید). این مجموعه از صفحات وب، تصاویر و فایل های دیگری که ممکن است در اکانت میزبانی تان داشته باشید مجموعا یک وب سایت،یا پایگاه وب را می سازند.
به طور خلاصه یک وب سایت شامل تعداد زیادی صفحه وب و تصویر است.
میزبانی وب همان چیزی است که وفتی می خواهید وب سایتتان روی اینترنت برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده، وب سایت شما باید روی یک سرور میزبان قرار گیرد. یک راهش این است که کامپیوتر خودتان را به صورت یک سرور راه اندازی کنید، اما اگر قصدتان جلب ترافیک یا "بازدید کننده" زیاد برای سایت تان است، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمی رسد. به چند دلیل:
اولا برای این که وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوترتان همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد؛ به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی سایت تان را نمی بیند.
ثانیا اگر با نرم افزار های راه اندازی سرور آشنا نباشید، این کار می تواند پیچیده باشد. در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابی های احتمالی سرورتان - اصطلاحا downtime ها - وقت و انرژی زیادی می خواهد.
ثالثا سرعت اتصال منزل یا دفتر کارتان به اینترنت به احتمال زیاد برای میزبانی سایت تان کافی نیست، مخصوصا اگر تعداد بینندگان سایت شما زیاد باشد. در بهترین حالت شما از طریق یک مودم کابلی، یا شاید یک ارتباط T-1 (که در مورد دفاتر کار کوچک بسیار نادر است) به اینترنت متصل شده اید ]که هر دو ناکافی اند[
بنا به دلایل بالا، اکثر قریب به اتفاق شرکت ها و افرادی که وب سایت دارند برای میزبانی سایتشان به سراغ شرکت های خدمات میزبانی از قبیل farnood.com می روند. در چنین جایی شما به یک اتصال اینترنتی "همیشه برقرار"، یک تیم از متخصصان اینترنت برای سرپا نگه داشتن وب سایتتان، و اینترنت با سرعت فوق العاده (صدها بار سریع تر از مودم کابلی) دسترسی دارید.
وقتی که یک اکانت میزبانی وب از ما می گیرید، به بخشی از یکی از سرور های ما دسترسی پیدا خواهید کرد. شما یک نام کاربری و یک رمز دریافت خواهید کرد که با کمک آن می توانید به اکانت میزبانی خود متصل شوید. وقتی اتصل برقرار شد شما فایل هایتان را به سرور ما آپ لود می کنید و ... وب سایت شما به همین سادگی برای میلیون ها بازدید کننده قابل دسترسی است!
این فناوری تعاریف و انواع مختلفی دارد که به شرح هر کدام می پردازیم:
1- تمام ابعاد و فرآیند بازار را که بتوان با اینترنت و تکنولوژی web انجام داد، تجارت الکترونیکی می گویند1.
2- بطور کلی واژه تجارت الکترونیک اشاره به معاملات الکترونیکی می نماید که از طریق شبکه های ارتباطی انجام می پذیرد. ابتدا، خریدار یا مصرف کننده به جستجوی یک مغازه مجازی از طریق اینترنت می پردازد و کالای را از طریق web یا پست الکترونیکی سفارش می دهد. نهایتاً کالا را تحویل می گیرد2.
3- تجارت الکترونیکی یعنی انجام مبادلات تجاری در قالب الکترونیکی3
4- کاربرد تکنولوژی اطلاعات در تجارت4
5- تجارت الکترونیکی، مبادله ی الکترونیکی داده هاست. بطور خلاصه می توان گفت که مبادله الکترونیکی داده عبارت از تولید، پردازش، کاربرد و تبادل اطلاعات و اسناد به شیوه های الکترونیکی و خودکار بین سیستم های کامپیوتری و براساس زبان مشترک و استانداردهای مشخص و با کمترین دخالت عامل انسانی. البته تجارت الکترونیک حیطه ای به مرابت گسترده تر از مبادله الکترونیکی داده داردو آن یک تحول و انقلاب در عرصه ارتباطات است. تجارت الکترونیکی در ساده ترین تعریف عبارت از یافتن منابع، انجام ارزیابی، مذاکره کردن، سفارش، تحویل، پرداخت و ارائه خدمات پشتیبانی است که بصورت الکترونیکی انجام می شود. لذا تجارت الکترونیک روشی است براساس آن اطلاعات، محصولات و خدمات از طریق شبکه های ارتباطات کامپیوتری خرید و فروش می شوند5.
6- تجارت الکترونیک، انجام کلیه فعالیت های تجاری با استفاده از شبکه های ارتباطی کامپیوتری، بویژه اینترنت است. تجارت الکترونیک به نوعی تجارت بودن کاغذ است. بوسیله تجارت الکترونیک، تبادل اطلاعات خرید و فروش و اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها با زحمت کمتر و تبادلات بانک با شتاب بیشتر انجام خواهد شد. شرکت ها برای ارتباط با یکدیگر، محدودیت های فعلی را نخواهند داشت و ارتباط آنها با یکدیگر ساده تر و سریع تر صورت می گیرد. ارتباط فروشندگان با مشتریان می تواند به صورت یک به یک با هر مشتری باشد البته با هزینه نه چندان زیاد6.
تفاوت مبادله الکترونیکی داده ها با تجارت الکترونیک
در موارد زیادی دیده شده که مبادله الکترونیکی داده ها را مترادف با تجارت الکترونیک دانسته و هر کدام را در جای دیگری بکار می برند. این دو تکنولوژی اصلاً مشابه هم نبوده و کاملاً مجزا می باشد. البته می توان اینطور گفت که تجارت الکترونیک مکمل مبادله الکترونیکی داده هاست.
مبادله الکترونیکی داده بصورت مکانیزمی تعریف می شود که به موجب آن انتقال و تبادل داده در راستای تحقق فعالیت های تجاری با ساختار و شکل تعریف شده و بکارگیری پیام های استاندارد شده بین المللی، توسط ابزار الکترونیکی از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر انجام می شود. در حالیکه تجارت الکترونیک عبارت از مبادله تجاری بدون استفاده از کاغذ است که در آن از مبادله الکترونیکی داده ها به عنوان یک ابزار به همراه پست الکترونیک، تابلوی اعلانات الکترونیک، انتقال الکترونیک وب و سایر فناوریهای مبتنی بر شبکه استفاده می شود. بعبارت دیگر مبادله الکترونیکی داده ها بعنوان ستون فقرات تجارت الکترونیک عمل می نماید. چنانچه از تعریف فوق بر می آید. تجارت الکترونیک حطیه ای بسیار وسیع تر از مبادله الکترونیکی داده دارد7.
1- دکتر محمود زرگر، مدلهای راهبردی و راهکارهای تجارت در اینترنت، انتشارات بهینه، 1380.
2- مهندس محمد حسن نیکبخش تهرانی و مهندس مهدی آذر صابری، آشنایی با تجارت الکترونیک و زیر ساختهای آن، انستیتو ایز ایران، 1380.
3- دکتر علی صنایعی، تجارت الکترونیک در هزاره سوم، انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفحان، 1381.
4- حسین احمدی وم. ویرجینیاری، تجارت الکترونیک، مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران، 1381.
5- مهدی علیپور حافظی، تجارت الکترونیکی در مراکز اطلاع رسانی، سخنرانی، همایش جهانی شهرهای الکترونیکی و اینترنتی جزیره کیش، 11-13 اریبهشت، 1380
6- مژده قزل ایاغ، تجارت الکترونیکی مبتنی بر اینترنت، همایش جهانی شهرهای الکترونیکی و اینترنتی، 1380.
7- دکتر وحید رضا میرابی و دکتر سهیل سرو سعیدی، مدیریت بازاریابی بین المللی در هزاره سوم، انتشارات اندیشه های گوهر بار، 1382.
اقتباس از کتاب تجارت الکترونیک
نوشته : دکتر سهیل سرمدسعیدی و دکتر وحید رضا میرابی
یکی از مهمترین عوامل موثر در موفقیت هر سایت تعداد بازدید کنندگان هر سایت است.
برای داشتن بازدید کننده بیشتر در هر سایت ما نیازمند به تدابیر ویژه هستیم که بتواند تعداد بیشتری بازدید کننده را جذب نماید .
یکی از روشهای مرسوم جهت دستیابی به سایت های مورد نیازاز سوی کاربران جستجو در موتورهای جستجو گر است. به همین دلیل شرکتها و سازمانهایی که وب سایتهای آنها در هر جستجو در رده های بالای نتایج جستجو قرار می گیرند در رقابت کسب بازدید کننده بیشتر موفق تر عمل می نمایند. بطور معمول سایتهایی که در نتایج جستجو در در رده های بین 1 تا 10 قرار می گیرند شانس بالا تری جهت بازدید از سوی کاربران را خواهند داشت.
بدین منظور برای کسب رتبه های بهتر و برتر در نتایج جستجوی موتورهای جستجو گر هر سایت ناگزیر از معرفی خود به این موتورهای جستجو گر می باشد.
جهت معرفی به موتورهای جستجو گر باید با توجه به شیوه ها و متدهای عملکرد این گونه سایتها بایستی صفحات سایت با توجه به اصول جستجوی موتور های جستجو گر طراحی شده و استاندارد ها و قواعد ویژه در برنامه نویسی و طراحی سایتها لحاظ گردد.
موتور جستجوگر (Search Engine) یک بانک اطلاعاتی است که اطلاعات مختصری راجع به سایتها، تصاویر ، مطالب علم، آموزشی تفریحی دارد که با جستجو کردن موضوعی یا جستجوی لغات مورد نظر می توان به اطلاعات مورد نیاز دست پیدا کرد.
موتورهای جستجوگر برای بروز نمودن خود از روبات های نرم افزاری استفاده می کنند که آن روبات ها در صفحات مختلف وب سایت ها حر کت می کند و آنها در خود جای می دهد و سپس بطور هوشمندانه آنها را بر اساس فاکتورهای بسیار زیاد رتبه بندی می نماید.
بطور کلی جهت درج یک سایت در یک موتور جستجو نیاز به اطلاعاتی شامل:
یک جمله کوتاه جهت مشخص نمودن عنوان سایت یک جمله توصیفی پیرامون سایت مورد نظر تعدادی از کلمات موکد و اصلی موجود در سایت با عنوان کلمات کلیدی به این ترتیب می توان پس از انجام مراحل ثبت با جستجوی هر کدام از موارد مذکور (موضوع یا لغت) به سایت مورد نظر و سایتهای مشابه با آن دست یافت.
در حال حاضر سایتهای بسیار زیادی وجود دارند که بعنوان موتور جستجو فعالیت می کنند. در زیر تعدادی از آنها که هم از نظر سابقه و هم از نظر کیفیت کار، مورد قبول می باشد آمده است:
ping دستوری است که مشخص میکند که آیا یک کامپیوتر خاص که ما ip یا domain آن را میدانیم، روشن و فعال (Active) هست یا نه. و اینکه اگر فعال باشد مدت زمان رسیدن بستههای tcp/ip از آن کامپیوتر به کامپیوتر ما چقدر است. کاربرد این دستور به صورت زیر است:
ping ip-or-domain که به جای ip-or-domain باید شماره ip و یا domain آن(اگر داشته باشد) را میگذاریم.
مثلا ping sazin.com را در command prompt تایپ کردم و به نتایج زیر رسیدم :
Pinging sazin.com [63.148.227.65] with 32 bytes of data: Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=1402ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=941ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=981ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=851ms TTL=105 Ping statistics for 63.148.227.65: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 851ms, Maximum = 1402ms, Average = 1043ms این نتایج نشان میدهد که sazin.com فعال است.
حالا به کامپیوتری با ip شماره 63.148.227.65 (که همان sazin.com است)، ping میکنم. نتایج همان است فقط با تغییراتی در سطر اول. (البته time که معنای مدت زمان رسیدن پکت را میدهد، با توجه به ترافیک شبکه، کم و زیاد خواهد شد). برای ping کردن به این ip ، دستور 63.148.227.65 ping را صادر میکنم :
Pinging 63.148.227.65 with 32 bytes of data: Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=861ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=852ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=851ms TTL=105Reply from 63.148.227.65: bytes=32 time=881ms TTL=105 Ping statistics for 63.148.227.65: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 851ms, Maximum = 881ms, Average = 861ms فرض کنید که به یک ip که فعال نیست، ping کنیم:
Pinging 217.66.196.1 with 32 bytes of data: Request timed out.Request timed out.Request timed out.Request timed out. Ping statistics for 217.66.196.1: Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms که نشان میدهد که آن ip در آن لحظه فعال نیست.
البته تمام مطالبی که در بالا ذکر شد، در حالتی است که مستقیما به اینترنت وصل شدهاید و یا اگر از طریق شبکه محلی به اینترنت وصل هستید، شبکه شما به درستی پیکربندی شده باشد. اصولا ping یکی از بهترین دستورات برای پیدا کردن ایراد در شبکه است.
برای اینکه عملکرد یک پورت برای شما روشن شود، باید به آن پورت Telnet کنید. (البته معمولا تعدادی از پورتهایی را که ممکن است اطلاعاتی مهم را در اختیار هکرها قرار دهند مثل پورت ?? معمولا بسته است و ارتباط با آنها شاید برقرار نشود.) برای telnet کردن در command prompt دستور زیر را تایپ کنید:
telnet hostname portnum
در این دستور بهجای hostname شماره ip و یا نام سایت را وارد میکنید و بهجای portnum شماره پورت و یا معادل آن از جدول. مثلا برای تلنت کردن به پورت ?? که ساعت و تاریخ را بهدست میدهد در کامپیوتری به اسم www.iums.ac.ir مینویسید:
telnet iums.ac.ir 13 telnet iums.ac.ir daytime
هر دو این دستورات معادل هم هستند.
تلنت کردن معمولا اولین کاری است که یک هکر برای هک کردن یک سایت انجام میدهد، زیرا بعضی از پورتها در صورت بسته نبودن روی آن سرور، معمولا حاوی اطلاعات بسیار مهمی هستند.
همین الان شروع کنید و مثل یک هکر واقعی به کامپبوترهای مختلف و پورتهای گوناگون تلنت کنید.
- ادامه بحث telnet
telnet هم جزو مواردی است که در footprinting مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد آن در حالتیست که بخواهیم بدانیم که روی فلان پورت چه برنامهای فالگوشه و version آن چنده. به این صورت که به یک پورت خاص (که میدانیم روی آن سرور باز است) تلنت میکنیم و بعد میبینیم که نتایجی ظاهر میشود که نشاندهنده اطلاعاتی است که بهکار میرود. گاهی با مکثی طولانی مواجه میشویم و هیچ چیزی نمایش داده نمیشود، در این حالت یکی دوبار , Ctrl+Z , Ctrl+D , Ctrl+C , Ctrl+break را میزنیم و خارج میشویم. در مثال پایین جمعبندی مواردی که تا حالا از footprinting گفتهام را میآورم.
- جمعبندی مطالب گفته شده و بررسی یک سایت
فرض کنید میخواهیم در مورد www.iums.ac.ir اطلاعاتی کسب کنیم :
? اول به سایت پینگ میکنم و ip آن را بهدست میآورم: 194.225.184.15
? به کمک ip که بهدست آوردیم، به کمک یک پورت اسکنر پورتها را بررسی میکنیم و میبینیم که پورتهایی مثل ??، ??، ??، ??، ??، ???، ???، ???، ??? و ... باز است.
? چون domain به ir ختم میشود، برای whois کردن از whois.nic.ir استفاده میکنم و Name Server آن را به دست میآورم که 194.225.184.20 است.
? به کمک این Name Server ، یک nslookup میکنم و به نتایج زیر میرسم:
iums.ac.ir. SOA sina.i........0 345600) iums.ac.ir. NS sina.iums.ac.ir iums.ac.ir. NS ns1.nic.ir iums.ac.ir. MX 10 sina.iums.ac.ir smtp.iums.ac.ir. A 195.146.34.181 sina.iums.ac.ir. HINFO Sun-SuperSPARC5/75 UNIX-Solaris-2.6 sina.iums.ac.ir. MX 10 sina.iums.ac.ir sina.iums.ac.ir. A 194.225.184.20 sina.iums.ac.ir. A 195.146.34.181 sun.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir cisco.iums.ac.ir. CNAME router.iums.ac.ir webmail.iums.ac.ir. A 195.146.34.181 linux.iums.ac.ir. A 194.225.184.19 linux.iums.ac.ir. HINFO Intel-Xeon/800 RedHat-Linux-7.2 mta.iums.ac.ir. A 195.146.34.181 pop3.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir localhost.iums.ac.ir. A 127.0.0.1 proxy.iums.ac.ir. CNAME arvand.iums.ac.ir www.iums.ac.ir. A 195.146.34.180 atrak.iums.ac.ir. A 194.225.184.14 ns1.iums.ac.ir. CNAME sina.iums.ac.ir arvand.iums.ac.ir. A 194.225.184.13 router.iums.ac.ir. A 194.225.184.1 router.iums.ac.ir. HINFO Cisco3640/Access-Server IOS-IP-12.0 iums.ac.ir. SOA sina.iu.......3456000 345600)
تک تک سطرهای این نتایج کاربرد دارد که خواهیم رسید. الان فقط در مورد HIFNO صحبت میکنم که برای مشخص تر بودن در بالا به صورت کمی فرورفتهتر نوشتم. مثلا:
sina.iums.ac.ir. HINFO Sun-SuperSPARC5/75 UNIX-Solaris-2.6
HIFNO برای تعیین نوع کامپیوتر و سیستمعامل سرور اهمیت دارد. در این سطر مشخص است که sina.iums.ac.ir از Sun-SuperSPARC5/75 UNIX-Solaris-2.6 استفاده میکند.
? چون پورتهای باز را هم توسط پورت اسکنر به دست آوردهام به آنها تلنت میکنم با دستور:
telnet www.iums.ac.ir portnum
نتایج حاصل از بعضی را میبینید:
25 :
... master.iums.ac.ir Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: 5.0.2195.4905 ready at 220
پس پورت ?? (smtp) در آن کامپیوتر از Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: 5.0.2195.4905 استفاده میکند.
110 :
.OK Microsoft Exchange 2000 POP3 server version 6.0.5762.3 (master.iums.ac.ir) ready+
پس پورت ??? (pop3) در آن کامپیوتر از Microsoft Exchange 2000 POP3 server version 6.0.5762.3 استفاده میکند.
119 :NNTP Service 5.00.0984 Version: 5.0.2195.2966 Posting Allowed